Kopplat till föregående inlägg

Godmorgon?!
Mitt förra inlägg med texten har verkligen förföljt mig. Det har hållit på länge att jag drömmer att det är krig i min lilla "by" och att det blir någon slags plattform för militärbasen vilket skrämmer mig men samtidigt känner jag mig väldigt glad över att jag drömmer sånna drömmar även fast dom är otäcka för det får mig att tänka till, det får mig att uppskatta att jag föddes i Sverige, jag menar oddsen att jag föddes här är så liten. Det är bara en slump att jag bor i en trygg, stabil familj i ett tryggt och säkert land, det hade inte behövt varit så. 
 
Igår hade vi övningar på geografin där vi håller på med olika länder osv. Övningen gick ut på att man fick en lapp med en kort beskriving om vem man är, jag kommer inte ihåg exakt min lapp men något sånt här: Du är en 15-årig flicka i Tanzania och dina föräldrar är fattiga bönder och du är gravid. Sedan läste vår lärare upp massa olika "senarion" ex. Du behöver sjukvård och kan du lita på att du får hjälp. (kommer inte ihåg exakt men något liknande) De personer som kände att dom kunde de skulle ta ett steg fram, jag stog såklart kvar eftersom jag fick den lapp jag fick. Dessa frågor pågick ett tag och jag stog kvar på samma ställe nästan hela övningen, tror jag fick ta ett steg. 
 
Tanken med uppgiften var väl att vi skulle förstå och tänka till hur lyckligt lottade vi är och där och då tänkte jag inte så mycket på det utan ville mest bara att vi skulle sluta så jag fick åka hem men inatt drömde jag igen att det var krig i Sverige och speciellt där jag bor, jag satt på golvet och det var massvis med soldater i vårat hus och jag blev bortrövad därifrån och vi sprag från skott och bomber och det gör mig så ledsen att folk faktiskt lever så som jag drömmer. Det är hemskt att en 15 årig flicka blir gravid(säkert mot sin egen vilja) och inte har tillgång till någon sjukvård och har en stor risk att dö under förlossningen. Det är hemskt att folkgrupper blir förföljda pga deras religion och tvingas fly deras land, det är hemskt att civila människor hamnar mitt i ett krig för att man inte kan komma överrens, det är hemskt och det gör mig så ledsen. Jag blir ledsen för att jag inte kan lösa problemen och jag blir ledsen att det inte blivit större skillnad på alla dessa år. 
 
Allmänt | | En kommentar |

Sömn och allt vad det innebär

Just nu öppnar ett nyfött barn sina ögon.
Just nu håller ett utsatt barn för sina öron.
Just nu blåser ett lyckligt barn ut sina ljus.
Just nu finns det ett jämnårigt barn utan hus.

Just nu gnäller paret för att de inte fått det de beställt.
Just nu tar mannen ett sista andetag på grund av svält.
Just nu skriker killen ut i ilska på grund av ett spel.
Just nu går pojken bort för att han råkade trampa fel.

Just nu har kvinnan en dålig dag för att bussen var sen.
Just nu blir hans liv aldrig sig lik efter ett förlorat ben.
Just nu förbannar tjejen sina föräldrars orättvisa beslut.
Just nu önskar flickan innerligt att kriget ska ta slut.

Just nu svälter tonåringen sig på grund av en sjuk ideal.
Just nu svälter barnen för att de inte har något annat val.
Just nu sitter hon och skär sig för att glömma alla besvären.
Just nu skyndar syskonen för att gömma sig ifrån militären.

Just nu faller vi i tårar i följd av tusen krossade hjärtan.
Just nu faller de medvetslöst i följd av den olidliga smärtan.
Just nu slås någon av en tanke de aldrig tidigare fått.
Just nu slås någon till döds för ett brott de aldrig begått.

Just nu somnar en gammal själ in för en sista gång.
Just nu somnar en ung själ in då kroppen träffar betong.
Just nu sitter du framför en skärm och läser detta.
Just nu har du en egen historia att berätta.

Just nu skapas miljarder till i denna stund.
Just nu förändras en hel värld på en sekund.
Just nu är det vi som skriver våra öden,
Just nu och tills vi blir tagna av döden.
 
- JRAMOS
 
Alltså förmågan att uttrycka sig på detta sätt är något jag önskar att jag kunde, hur gör man? Vars får man inspiration? Det är så fantastiskt, jag kan läsa alla hans texter och känns igen mig i de flesta fast i egen tolkning och så vill jag också kunna göra!
 
Allmänt | | Kommentera |
Upp