3 hemmagjorda julklappstips
Ställ ugnen på 175 grader.
Ta fram en stekpanna och häll i sirap, socker , salt och låt detta börja bubbla i ett par minuter. Vänd ner mandlarna och rör om, så att sirapen fördelas över alla.
Lägg sedan ut mandlarna med hjälp av en sked på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
och ställ in i mitten på ugnen i 5-10 minuter tills nötterna / sirapen fått en fin gyllene färg ( men bränn dem inte) Rör om en gång eller två.
Ta ut och dela på dem med hjälp av två gafflar så att de inte klibbar i hop.
Låt svalna och lägg upp i en fin skål.
På väg in i ugnen .
RECEPT OCH BILD JENNYSMATBLOGG <-- länk
eller
Varm choklad på pinne
Bild. Fridasbakblogg
Klicka ut massan på ett bakplåtspapper och rulla ihop till en korv.
Låt vila i frysen 30 minuter – 1 h.
Tag ut ur frysen, skär 12 bitar.
Rulla till bollar och rulla sedan i kako. Stick ner en pinne i varje chokladbit.
Låt smälta i en kopp med het mjölk.
Förvara dessa chokladpinnar i frysen, då håller de sig i flera månader.
RECEPT OCH BILD FRIDASBAKBLOGG <-- länk
BILD OCH RECEPT MODETTE <-- länk
Vilka bra tips! Tack 😘